Gisteravond mocht ik onderdeel zijn van de Sea Site Sound Circle. Een fijne groep mensen die samen in Schoorl mandala’s zingt. Wat me raakt is de eenvoud en liefdevolheid waarmee ze dit organiseren. Het is een bijzondere tijd van het jaar. De Kerst en de jaarwisseling brengen altijd extra dromen en reflecties met zich mee. Mede daarom denk ik, was deze editie van de Sound Circle een speciale. Henri was uitgenodigd om een Cacaoceremonie te begeleiden. En ook dat gebeurde eenvoudig en liefdevol. Het raakte me hoe hij vanuit zijn hart deelde over de heiligheid van ons leven die ontstaat in alles wat je met aandacht doet. Zelfs tanden poetsen kan dan heilig worden… Wat is dat een mooie uitnodiging.

Na de woorden, en de cacao, mochten we in de cirkel 1 voor 1 onze naam zingen. En een ieder voelde zicht uitgenodigd om dit vol heiligheid te doen. We herhaalden onze naam in diverse tonen en tempo’s tot unieke liederen. Toen het mijn beurt was haalde ik rustig adem en voelde de ruimte om me te laten leiden door het heilige moment; Ma-Mathilda. Voor het eerst voelde ik de passendheid van mijn mooie naam met hoe ik mezelf ervaar in deze fase van mijn leven. MaMathilda. Ik zong op een lage diepe toon, vond het mooi en fijn om te doen, ik resoneerde met mijzelf. Wat was dat een welkom gevoel want ik voelde me al een paar dagen flink onprettig met mijzelf. Twee mantra’s later zongen we iets dat mij volledig deed landen in liefde voor mijn onhandige zelf.

Com come whoever you are

Wanderer, worshipper, lover of leaving
Com come, whoever you are
This isn’t caravan of despair
And it doesn’t matter if you broken your vows
A thousand times before
And yet again, com again come
Come again come come

Terwijl ik dit tik… zit Elsie op mijn schoot te spelen met mijn ontblote borst. Michael zit tegenover mij aan tafel een broodje te eten en te sjansen met Elsie. Wat een rijkdom… en wat een zegen om Mamathilda te mogen zijn.

Een fijn vooruitzicht voor komende zomer is dat deze sympathieke Sea Site Sound Circle met Dansklooster gaat samenwerken in 1 van de 5-daagse Zomerretraites in Heel & Al. Ook ga ik zelf in 1 van de Heel & Al retraites de kok zijn. Een rol waar ik echt naar uit kan kijken. Omdat de kok zijn, voelt als de mama mogen zijn, Mamathilda…