Het is mijn oudjaarsdag… morgen verdwijnt de 3 en verschijnt de 4. Ik vind het onwerkelijk dat ik 40 word en tegelijkertijd vind ik het geen probleem. Ik voel me kneiter dankbaar omdat dit mijn eerste verjaardag is als moeder. En moeder zijn van Elsie… ik steek het niet onder stoelen of banken… HET IS GEWELDIG!!! En het mooie is, ik had geen verwachtingen of verlangens vooraf, ik liet het gewoon op me af komen. Het overtreft alles en tegelijkertijd voelt het zo vertrouwd, logisch en natuurlijk. Haha… hierover wilde ik deze blog helemaal niet laten gaan (maar ja, waar het hart vol van is…)

Waarover dan wel?
Over dat gevoel van afsluiten en opnieuw beginnen. Welk decennium sluit ik af? Ik weet nog goed hoe ik mijn 30e vierde. 5 vrouwen nodigde ik uit om met mij te vieren dat ik verjaarde. Op 1 na, staan ze gelukkig allemaal nog dicht bij me. Zij maakten samen een doek voor mij terwijl ik voor hen kookte. Het doek heb ik nog steeds… Kort na mijn verjaardag verhuisden we naar Alkmaar. Hoogtepunten in deze 10 jaar, chronologisch zonder uitleg:
– Werken en samenleven in het Liobaklooster en alle contacten die daaruit zijn ontstaan.
– Persoonlijke ontwikkeling bij Tools4Life
– Opbouwen van Dansklooster en alle contacten die daaruit zijn ontstaan.
– Trouwen met Michael
– De struggle met Michael richting ouderschap
– De geboorte van & het leven met Elsie

En nu sta ik op die toch wel magische drempel van een nieuw decennium. Ik hoop dat het me gegeven is om in gezondheid Elsie 10 te zien worden. Ik heb zo’n zin in alle perikelen die bij iedere leeftijd van haar gaan horen… En daarnaast, laat ik even zonder beperkingen mijn wensen voor de komende 10 jaar in mijn eigen leven delen.
– We runnen een eigen mooie groepslocatie
– Dansklooster is een begrip en brengt ons vreugde
– Ik heb een praktijk voor coaching
– Mijn huidige warme vriendschappen zijn verankerd in mijn leven.

Jeetje… wat verhelderend om dit zo simpel neer te zetten. Het geeft me focus over wat ik hier en nu te doen heb. Daarover zal ik blijven delen. En nu… even naar Elsie want die is wakker geworden hoor ik.